Ste že uporabnik?  
EnglishSlovenščinaCрпски језик

3 razlogi zakaj v podjetje vpeljati e-izobraževanje

3 razlogi zakaj v podjetje vpeljati e-izobraževanje

blog1Bliža se čas (ali pa je že tu), ko boste načrtovali izobraževanja za leto 2017. Vsak oddelek bi potreboval kakšen tečaj, 60-odstotkov zaposlenih bo moralo obnoviti različna zakonsko predpisana izobraževanja, če se le da in bo ostalo kaj financ, pa bi omogočili še jezikovne tečaje in druga željena izobraževanja. Če imate v vašem podjetju veliko znanja, ali pa ga še veliko potrebujete in imajo zaposleni dostop do računalnika, potem lahko veliko pridobite z uvedbo e-izobraževalnega sistema.

 

Spodaj je na treh praktičnih primerih predstavljeno, kako:

1) Uvajanje novo-zaposlenih

Delegiranje 6Uvajanje novo-zaposlenega v novo delovno okolje je dolgotrajno in zahteva kar nekaj truda. Z e-izobraževanjem lahko oboje optimizirate.

E-tečaj, ki se ga udeleži novo-zaposleni v prvih dneh na delovnem mestu (oz. koristen namig – še celo preden nastopi z delom) bo razbremenil izkušene zaposlene, ki bodo lahko prihranjeni čas koristno in produktivno uporabili. Novo-zaposleni pa bo pridobil vse informacije, ki jih potrebuje za pričetek dela.

Resnično – vse. Hiter sprehod po podjetju, ki so ga deležni novo-zaposleni na svoj prvi delovni dan, je običajno namenjen predvsem spoznavanju sodelavcev in razgledovanju. Med sprehajanjem pa na neformalen način poteka pogovor o pravzaprav bistvenih informacijah. Tako se velikokrat izpusti kak pomemben podatek kot na primer – koda za izklop alarma, postopek ob morebitni bolniški odsotnosti ali pa da se na skupnem strežniku nahajajo predloge za vse dokumente, ki jih je nujno potrebno uporabljati.

V nasprotju s takim »razgledovanjem« bo e-tečaj vseboval vse informacije, na sistematičen in pregleden način. Novo-zaposleni bo imel dostop do vseh podatkov kadar jih bo potreboval. Tako bo lahko sam kadarkoli še enkrat preveril katera poročila se oddajajo na kateri dan in v kakšni obliki.

Še eno prednost imajo aplikacije za e-izobraževanje in sicer sledljivost – vedno imate na dosegu roke poročilo o tem kateri zaposleni je predelal kateri e-tečaj in s tem pridobil katere informacije. Posebej pomembna je sledljivost v primeru izobraževanj o varnosti pri delu, požarni varnosti, preprečevanju mobinga idr.

Prav tako aplikacija omogoča boljši vpogled v stanje znanja. Z uporabo testov, kjer aplikacija sama skrbi za ocenjevanje ter pripravo razumljivih poročil, boste vedno vedeli kakšno stopnjo znanja dosega kateri zaposleni iz posamezne teme. Ker pa so izobraževalne vsebine vedno na voljo (so pravzaprav knjižnica znanja v podjetju) lahko zaposleni v kateremkoli trenutku svoje znanje utrdijo in poglobijo.

 

2) Prodajni trening

Komuniciranje s strankamiProdaja je intenzivno področje, kjer morate biti vedno vsaj en korak pred konkurenco. Poznati morate svoj trg. Poznati morate svoje stranke, obstoječe in potencialne. Poznati morate svoje prodajne priložnosti in kako jih zapreti. Dobro morate poznati svoj produkt. Vse to pa se konstantno spreminja: novi modeli, novi trendi, nove tehnologije, nova konkurenca itd.

Z aplikacijo za e-izobraževanje vaši prodajalci pridobijo novo močno orodje za sistematičen, učinkovit trening, za več kot razumno ceno – ne glede na to ali jih je 5 ali 50. Če se odločite za pripravo lastnih vsebin, ali pa zakupite e-tečaje. Cena bo veliko bolj ugodna, kot za tradicionalna izobraževanja – učinek pa vsaj enak, če ne večji.

E-izobraževanje namreč omogoča udeležencem, da se učijo v lastnem tempu in ob zanje najbolj ugodnem času. E-tečaji so jim dostopni v obdobjih ko so na delovnem mestu manj obremenjeni in tako bolje izkoristijo čas, pa tudi doma in na poti.

Pomembna prednost je tudi ta, da je e-tečaje zelo preprosto posodabljati. Ni potrebe po tiskanju novih prodajnih priročnikov in brošur za interno uporabo. E-tečaje posodobite kadar in kolikorkrat želite, zgradite si svojo knjižnico znanja v svojem tempu ter jo nadgrajujte v koraku z rastjo vašega podjetja.

Na e-izobraževalni aplikaciji Smart ARENA je vse to preprosto – tudi, če še nikoli niste uporabljali e-izobraževalnih aplikacij. Če znate uporabljati e-pošto, s Smart ARENO ne boste imeli nikakršnih težav.

 

3) Zadrževanje znanja v podjetju

con8-a-webMorda se zadrževanja znanja sliši kot nekaj negativnega, vendar ni. Naj pojasnim na primeru – vprašajte se: » Ali bi vaše podjetje še naprej uspešno poslovalo, če bi vašega direktorja/vodjo prodaje/raziskovalca zbil avtobus?« Gre torej za to, da znanje, ki ga v podjetju imate, v podjetju tudi zadržite. Dragoceno znanje za vodenje vašega podjetja ima pogosto le po ena oseba, poskrbite, da bo imelo vaše podjetje vedno dostop do tega znanja.

Morda je to Luka iz prodaje, ki edini pozna vsa dejstva o stranki ali pa Alenka iz tehnične podpore, ki edina ve kako popraviti tisto napako na strežniku.

Kaj če gre ta oseba na dopust? Na bolniško? Kaj če dajo odpoved ali pa jih iz kateregakoli razloga odpustite? Še celo napredovanje je lahko v tem primeru problematično. Če Luka napreduje v drug oddelek – bo odnesel vse znanje s sabo?

Aplikacija za e-izobraževanje vam bo pomagala shraniti vse to znanje na pregleden, lahko dostopen način. Če se boste projekta poglobljeno lotili pa bo končni rezultat kompleten in podroben opis delovanja vašega podjetja. V procesu boste pridobili celoten vpogled v to, kako vaše podjetje deluje, kar ni bilo mogoče, dokler je večina znanja skrita v glavah ključnih zaposlenih.

Tako izkoristite aplikacijo za e-izobraževanje ne samo, da ustvarite knjižnico znanja ampak tudi kot močno razvojno orodje za svoje zaposlene. (Novo)zaposleni lahko tako pridobivajo ne le novo znanje, temveč osvajajo tudi nove veščine.

 

Ne glede na to, katerega področja bi se najprej lotili – z e-izobraževalno aplikacijo ne morete nič izgubiti a lahko ogromno pridobite. Z veseljem pa vam pri tem pomagamo. Z vsemi vprašanji glede e-izobraževanj se lahko obrnete na: [email protected] Prvo svetovanje je vedno brezplačno!

Deli to objavo z dugimi