Ste že uporabnik?  
EnglishSlovenščinaCрпски језик

Imeli bi e-izobraževanje. Kaj je prvi korak?

Imeli bi e-izobraževanje. Kaj je prvi korak?

Pogovarjali smo se že z mnogimi organizacijami, ki so bile v različnih fazah vpeljave e-izobraževanja. Od tistih, ki o e-izobraževanju še niso razmišljali do tistih, ki že iščejo ponudnika in nekaterih, ki že imajo e-izobraževanje pa iščejo boljšega ponudnika.

Ugotovite, kaj želite in potrebujete

Želite zaposlenim znotraj proračuna omogočiti več izobraževanj ali želite predvsem zmanjšati stroške obstoječih izobraževanj? Boste e-tečaje kupovali ali izdelovali sami? Koliko časa želite vložiti v vzpostavitev sistema? Kako podrobna poročila o izobraževanju potrebujete oziroma želite? Koliko časa na mesec lahko posvetite e-izobraževanju?

Odgovori na ta vprašanja so že dobro izhodišče za iskanje e-izobraževanja, ki vam bo najbolj ustrezalo.

Ravnotežje med ceno in časom

Še en pomemben dejavnik pri iskanju najboljše rešitve je seveda cena. Če ste že poiskali odgovore na zgornja vprašanja boste zlahka izpisali tiste značilnosti e-izobraževalnega sistema, ki jih nujno potrebujete. Priporočam vam, da je to prvi kriterij izbora in je šele naslednji kriterij cena. Če namreč ugotovite, da vašim potrebam ustreza le sistem, ki ga vaš proračun ne omogoča, je vredno dobro razmisliti, ali se bolj izplača počakati na višji proračun ali sklepati kompromise s sistemom za katerega že zdaj veste, da vam ne ustreza.

Kako med dvema ustreznima ponudnikoma izbrati pravega?

Ko že imate ožji izbor tistih ponudnikov, ki vam ustrezajo, ste tik pred tem, da jih povabite na sestanek. Zdaj, ko veste kaj želite in imate že dobro predstavo o tem, kako bi lahko uporabljali e-izobraževalni sistem imate zagotovo veliko vprašanj. Izkoristite sestanek in pridobite vse odgovore. Hitro boste dobili občutek s katerim ponudnikom bo sodelovanje dobro potekalo in na koga se lahko zanesete.

Več o vpeljavi e-izobraževalnega sistema v organizacijo pa naslednjič.

Imate kakšno vprašanje, s katerim vam lahko pomagamo?

 

Deli to objavo z dugimi