Prihodnost izobraževanja na dosegu nekaj klikov.
Ste že uporabnik?

Usposabljanje strank bo vaše podjetje postavilo na novo raven

Ključne informacije:

  • Usposabljajte stranke
  • Povečajte prihodke
  • Kreirajte zvestobo strank
  • Ustvarite zagovornike blagovne znamke
  • Pripravite učinkovit program usposabljanja

Smart Arena je med vodilnimi podjetji, ki razvijajo programske rešitve za upravljanje učenja. Podjetje se že leta specializira za ustvarjanje pametnih interaktivnih izobraževalnih okolij. Obrnite se na nas, če želite popeljati e-izobraževanje v vašem podjetju korak naprej.

Urban Rotar

Urban Rotar

Tehnični direktor podjetja Smart Naris d.o.o. Urban je vodil več e-izobraževalnih projektov za multinacionalne korporacije.

Namen usposabljanja strank je izobraževanje strank o uspešni uporabi izdelkov ali storitev za uspešnejše doseganje njihovih ciljev. S tem se želi povečati angažiranost strank, izboljšati njihovo izkušnjo in kreirati zvestobo, kar vodi v večje prihodke za organizacijo.

Usposabljanje strank prinaša večje prihodke, povečuje zvestobo strank, ustvarja zagovornike blagovne znamke in zmanjšuje stroške podpore strankam.

Za učinkovit program usposabljanja strank je ključno razumeti njihove potrebe, izbrati primerno platformo za predstavitev učnih vsebin ter meriti uspešnost programa s spremljanjem KPI-jev, kot so zadrževanje strank, angažiranost pri usposabljanju in zadovoljstvo strank. Uporaba sistema za upravljanje učenja (LMS) olajša izvajanje programa ter omogoča enostaven dostop do gradiv in spremljanje uspešnosti.

Usposabljanje strank

V svetu e-izobraževanja se pogosto osredotočamo na usposabljanje zaposlenih. Vendar pa obstajajo pomembne koristi razširitve izobraževalnih programov na zunanje občinstvo, še posebej, ko se osredotočamo na dolgoročne dejavnike, ki vplivajo na uspeh našega podjetja. Ena od dejavnosti, ki prinašajo velike donose, je usposabljanje strank. Pridružite se nam pri raziskovanju koncepta usposabljanja strank in možnostih ustvarjanja učinkovitega programa usposabljanja za vašo organizacijo.

Razumevanje usposabljanja strank

Usposabljanje strank je ključni del razširjenega izobraževanja v vašem podjetju. Vključuje izobraževanje strank o uspešni uporabi vaših izdelkov ali storitev za dosego njihovih ciljev. Obsega zagotavljanje usposabljanja in informacij, potrebnih za uspeh strank ter posledično doseganje vaših poslovnih ciljev.

Trojni cilj usposabljanja strank

Cilji usposabljanja strank so trije:

  • Pritegniti in zadržati stranke v vseh fazah njihovega življenjskega cikla.
  • Izboljšati izkušnjo strank z zagotavljanjem usposabljanja, ki jim prinaša dodano vrednost.
  • Povečati vpliv vašega izdelka ali storitve v organizacijah strank.


Prilagajanje programa usposabljanja strank vaši organizaciji

Usposabljanje strank se lahko razlikuje med različnimi podjetji, saj ni enotnega pristopa, ki bi bil primeren za vse. Primeri usposabljanja strank vključujejo uvajanje, podporo, usposabljanje na zahtevo, znanje o podatkovnih zbirkah ter programe usposabljanja in certificiranja. Priporočljivo je kombinirati te možnosti, da lahko stranke izberejo, kdaj in kje želijo koristiti vaše izobraževalne vsebine.

Koristi usposabljanja strank

Uvedba učinkovitega programa usposabljanja strank prinaša številne koristi za vašo organizacijo in izboljšuje uporabniško izkušnjo strank.

Povečanje prihodkov in zmanjšanje stroškov

Učinkovito usposabljanje strank lahko neposredno in posredno poveča prihodek. Pridobivanje nove stranke je približno 5 do 25-krat dražje od zadrževanja obstoječe stranke. Ko usposabljanje strank prinese vrednost in izboljša njihovo izkušnjo, se povečuje zvestoba strank, kar vodi v večje prihodke. Poleg tega lahko usposabljanje strank postane tudi dodatni vir prihodka.

Povečanje angažiranosti strank

Stranke bolj cenijo in uporabljajo vaš izdelek ali storitev, če razumejo, kako deluje in kakšno vrednost prinaša njihovemu delu. Usposabljanje strank omogoča hitro uvajanje strank, da se popolnoma seznanijo z ugodnostmi in vplivom vašega izdelka. S tem se povečuje angažiranost strank, kar vpliva na njihovo zadovoljstvo in povečuje možnosti za ponovno prodajo.

Krepitev zadržanja strank in ustvarjanje priložnosti za nadgradnjo

Usposabljanje strank omogoča strankam, da postanejo samostojne pri uporabi vašega izdelka ali storitve v svoji organizaciji. Ko stranke izkusijo pozitivne rezultate in vpliv vašega izdelka, postanejo bolj pripravljene na podaljšanje pogodbe ali nadgradnjo. To povečuje zadržanje strank in ustvarja priložnosti za nadaljnjo prodajo.

Ustvarjanje zagovornikov blagovne znamke

Uspešno usposabljanje strank omogoča strankam, da postanejo zagovorniki vaše blagovne znamke. Ko stranke potrjujejo vrednost vašega izdelka ali storitve, postanejo dragocen vir pri promociji in prodaji. Zagovorniki blagovne znamke so odličen vir študij primerov, govorci na dogodkih in referenčne stranke.

Zmanjšanje stroškov podpore strankam

Usposabljanje strank pomaga zmanjšati obremenitev podporne ekipe pri odgovarjanju na vprašanja in težave strank. Stranke lahko same najdejo odgovore in rešitve, kar zmanjšuje potrebo po neposredni podpori. To pripomore k zmanjšanju stroškov in izboljšanju učinkovitosti podpore strankam.

Ustvarjanje učinkovitega programa usposabljanja strank

Pri oblikovanju programa usposabljanja strank je ključno razumeti potrebe in izzive strank na različnih stopnjah. Identificirajte ključne točke stika s strankami, raziskujte njihove potrebe in izdelajte prilagojene učne vsebine.

Izbor prave platforme za dostavo učne vsebine

Izberite pravo platformo, ki omogoča enostaven dostop do učnih gradiv za stranke, kot je na primer Smart Arena. Uporabite kombinacijo različnih medijev, kot so spletni videoposnetki, predstavitve, kvizi itd. Prilagodite učenje strankam z različnimi stili učenja.

Merjenje uspešnosti programa usposabljanja

Določite ključne kazalnike uspeha programa usposabljanja strank in uporabite orodja za analitiko, da spremljate njihov učinek. Spremljajte zadrževanje strank, angažiranost pri usposabljanju, zadovoljstvo strank in druge pomembne metrike.


Pomen sistema za upravljanje učenja (LMS) pri usposabljanju strank

Sistem za upravljanje učenja (LMS) je ključno orodje pri uspešni izvedbi programa usposabljanja strank. Omogoča centralizacijo gradiv, učinkovito dostavo vsebin, podporo različnim oblikam učenja ter merjenje uspešnosti programa.

Prednosti LMS pri usposabljanju strank

LMS omogoča enostaven dostop do gradiv za usposabljanje, posodabljanje vsebin, podporo različnim oblikam učenja in merjenje uspešnosti programa. Pravilno uporabljen LMS pripomore k boljši izkušnji strank in povečanju učinkovitosti usposabljanja.

Moč usposabljanja strank

Usposabljanje strank je ključnega pomena za krepitev odnosov s strankami in povečanje prihodkov. Ustvarite učinkovit program usposabljanja strank, ki se prilagaja potrebam vaše organizacije in strank. Izberite pravo platformo, kot je sistem za upravljanje učenja (LMS), ki omogoča enostaven dostop do učnih vsebin in merjenje uspešnosti programa. S pravilno izvedenim programom usposabljanja strank boste dosegli zadovoljstvo strank, povečali angažiranost in ustvarili trajne odnose z zagovorniki vaše blagovne znamke.

Več prispevkov iz področja e-izobraževanja:

Modul za skladnost

Revolucija v izvedbi zakonsko obveznih tečajev na Smart Areni

Revolucija v izvedbi zakonsko obveznih tečajev je tukaj. Z digitalno platformo Smart Arena avtomatiziramo in personaliziramo proces usposabljanja, zagotavljamo brezhibno skladnost in zmanjšujemo administrativno breme. Naš Modul za skladnost prinaša prilagojene učne poti, samodejno registracijo, napredno poročanje in fleksibilna izobraževanja za vsako organizacijo.

Preberi Več »

Kako tehnologija preoblikuje način učenja in razvoja

Odkrijte, kako “tehnologija v izobraževanju” preoblikuje učenje in razvoj v poslovnem svetu. Sodobni sistemi za upravljanje učenja (LMS) združujejo umetno inteligenco, prilagojeno učenje in interaktivne izkušnje, ki ne samo izboljšujejo individualno učinkovitost, ampak tudi spodbujajo inovativnost in rast podjetij.

Preberi Več »

Vodič: Kako zgraditi učno izkušnjo po meri

Odkrijte ključ do izjemnih učnih izkušenj za vaše sodelavce z vodičem, ki združuje nasvete za večjo privlačnost, uporabnost in personalizacijo v izobraževanju. Poudarek na intuitivnem načrtovanju, lokalizaciji in socialnem učenju obogati učenje in poskrbi, da od njega odnesete največ, kar lahko.

Preberi Več »

Nova funkcionalnost: Klasični Tečaji v Smart Areni

Modul ‘Klasični tečaji’ v Smart Areni prinaša celovito načrtovanje in učinkovito upravljanje klasičnih tečajev. Značilnosti vključujejo preprosto izdelavo tečajev, napredno upravljanje uporabnikov, avtomatizirana obvestila, organizacijo srečanj v živo in dodeljevanje certifikatov. Ta modul je ključen za izboljšanje izobraževalnih izkušenj in spremljanje napredka tečajev.

Preberi Več »
sl_SISlovenian