Ste že uporabnik?  
EnglishSlovenščinaCрпски језик

Zakaj (se) izobražujete?

Zakaj (se) izobražujete?

Tako kot se podjetja med seboj razlikujejo se med seboj razlikujejo tudi vsebine tečajev in izobraževanj. Ponekod so izobraževanja nujno zlo – izvajajo se predvsem obvezna izobraževanja (npr: varstvo pri delu), drugod se pohvalijo z 40 urami in več izobraževanj na zaposlenega letno.

Vsa izobraževanja in tečaje lahko uvrstimo v enega od dveh košev

Nenehno rastoči ponudbi tečajev navkljub, jih lahko razvrstimo v eno od le dveh kategorij s preprostim vprašanjem »Kaj je namen tega tečaja?«. Kadar oblikujem nov e-tečaj je to zagotovo eno od mojih prvih in najpomembnejših vprašanj.

  1. kategorija: Da bi vedeli

Te tečaji so večinoma namenjena novincem (orientacija, uvajanje v delo) ali pa obveščanju o novostih (nov izdelek, spremenjeni pogoji storitve).

CILJ: V ČIM KRAJŠEM ČASU NA ČIM BOLJ PRIJETEN NAČIN NA UDELEŽENCA PRENESTI VSE INFORMACIJE.

Prednost takih e-tečajev je v tem, da jih je potrebno pripraviti enkrat, po tem pa so vse informacije zbrane na enem mestu in jih lahko kadarkoli koristi neomejeno število zaposlenih. Pravzaprav so to interaktivni priročniki – vse na enem mestu, pregledno, dostopno, hkrati pa spodbuja k raziskovanju in učenju.

  1. kategorija: Da bi znali

Velikokrat se v podjetjih odkrije potreba po dodatnem znanju, ki bo izboljšalo poslovanje (komunikacija s strankami, taktike in metode pogajanj, uspešna prodaja) ali pa nujno potrebno znanje za varno poslovanje (HACCP, Varstvo pri delu).

CILJ: SPREMEMBA VEDENJA.

Znanje, ki bi ga običajno pridobivali z izkušnjami lahko hitreje in lažje pridobimo prek e-tečajev, saj preizkušamo svoje znanje in se učimo iz lastnih napak, a v varnem okolju. Ko prepletemo zgodbo in situacije iz delovnega vsakdanjika omogočimo udeležencem e-tečaja A-ha moment, ki je za spremembo vedenja in izboljšano poslovanje ključnega pomena.

 

Zakaj (se) najpogosteje izobražujete vi?

Deli to objavo z dugimi